top of page

BEMBEYAZ GÜLÜŞLER

Dişlerinizin şeklinden memnun ancak renginden memnun değilseniz diş beyazlatma size uygun olabilir.
Dişlerimiz tıpkı bir prizma gibi ışık geçirgendir ve sararan kısmı dışından çok minenin iç kısmıdır. Lazer beyazlatma ve ev tipi beyazlatma diş minesinin iç kısmına etki ederek doğal beyazlığa en yakın sonuçlara ulaşır. 
Beyazlatma için dünyada pek çok ürün ve ekipman üreticisi bulunuyor. Biz, Holident olarak Beyond Laser Whitening ürün ve ekipmanlarını tercih ediyoruz. Siz de beyazlatma yaptırmayı düşünüyorsanız kullanılacak ekipmanları araştırmanızı tavsiye ederiz.  

LAZER BEYAZLATMA

Beyond_laser_whitening.jpg

Önce diş taşlarınız temizlenir ve dişleriniz beyazlatma işlemine hazırlanır.

 

Ardından diş etlerinizi koruyucu kalkan hazırlanır ve jel uygulamasına geçilir. 

 

Beyazlatıcı jel 10 dakikalık 3 seans halinde dişlerinize uygulanır. 

ZAMANLAMA

Lazer beyazlatma tüm işlemlerle birlikte 1 saat sürer. 

EV TİPİ BEYAZLATMA

5376_opalescence-10-percent-mint-doctor-

Öncelikle dişler diş taşı ve tartardan temizlenir. ​

Üst ve alt çeneden beyazlatma plaklarının üretimi için ölçü alınır. 

Bir kaç gün sonra plaklarınız hazır olur ve beyazlatma jelleriyle birlikte size teslim edilir. Hekiminizin tavsiye ettiği şekilde geceleri plakları kullanarak beyazlatma sonuçlarını görebilirsiniz.

ZAMANLAMA

İlk randevunuzda 15 dakikalık bir işlemle dişlerinizin ölçüsü alınır​ 3 gün sonra plaklarınızı teslim alırsınız. 

Sıkça sorulan sorular: 

Lazer Beyazlatma dişlerimi nasıl beyazlatır?

Diş yapısına bağlı olarak beyazlatma işlemi iki aşamalı olarak uygulanır. Dişi basitçe iç ve dış olarak iki bölümlü bir yapı olarak düşünürsek, dişin dış kısmı uzun yıllar boyunca renkli içecekler ve yiyeceklerden etkilenerek lekenir. Bu lekelerin temizlenmesi dişe beyaz rengini verecek birinci işlemdir. Bunun için beyazlatma seansında detertraj dediğimiz işlem uygulanır. Detertraj tedavisi ile hem diş eti rahatsızlıkları riskini düşürerek diş taşlarından kurtulursunuz hem de Airflow teknolojisi ile, hava yoluyla küçük partiküllerin diş yüzeyindeki lekelere uygulanması ile dişin dış yüzeyindeki lekelerden kurtulursunuz. 

Tüm bunlarla beraber dişinize beyaz rengi veren aslında dişin dış yüzeyi değil, dişin iç yüzeyidir. Dişlerimiz aynı bir prizma gibi gelen ışığı yansıtarak orijinal rengini gösterir. Diş katmanlı bir yapıya sahiptir ve her bir katman bu yansımaya etki eder. Dişin sararan kısmı da lekelerden çok dişin iç kısmındaki katmanlardır. Tam bu noktada lazer beyazlatma teknolojisi dişin iç kısmındaki katmanların hidrojen peroksit yardımıyla beyazlatılmasına imkan ağlar. 

Beyazlattığım dişlerim ne kadar süreyle beyaz kalacak?

Diş beyazlatma sonuçlarının ne kadar etkili kalacağı sizin diş bakımınıza bağlıdır. Kötü bir bakım aynı doğal dişlerinizin sararması gibi beyazlatma etkilerinin kaybolmasına sebep olur. Tam tersi durumda iyi bir bakımla beyaz dişlerinizi ömür boyu kullanabilirsiniz. 

Dişlerimin beyaz kalması için dişlerime nasıl bakmalıyım?

Diş beyazlatma sonrası klasik bakıma ilave olarak diş hekiminizin tavsiye ettiği diş macununu kullanmanız uzun süreli beyaz dişler için etkili olacaktır. Holident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş beyazlatma için Dünya çapında 9 kez üst üste en iyi beyazlatma teknoloji ödülünü alan Beyond Laser Whitening ürün ve cihazları kullanılır. Bu teknolojinin sahibi firmanın önerdiği diş macunu markaları en iyi korumayı sağlama adına önerilmektedir. Bunun dışında beyazlatma yapın veya yaptırmayın diş renginizi ve sağlığınızı korumak için 6 ayda bir düzenli detertraj işlemini yaptırmanız, düzenli diş ipi kullanmanız ve renkli içeceklerle birlikte bir bardak su tüketmeniz faydalı olur.

Diş beyazlatma tedavisinin yan etkileri var mıdır?

Kuru bölgeye uygulanan lazer etkisinin gerçekleşmesi esnasında diş yüzeyinin sıvı kaybetmesi - dehidre olması dolayısıyla hassasiyet oluşması normaldir. Bu etki 24 saat kadar sürebilir. Eğer hassasiyeti rahatsız edici boyutta hissederseniz bir ağrı kesici kullanabilirsiniz. 

Diştaşı temizliğinin, diş beyazlatmadan farkı nedir? Diş beyazlatma zararlı mıdır?
Dişlerimizin yüzeyinde özellikle tükrük  kanallarının etrafında diştaştaşları oluşmaktadır. Diş taşları, tükürükle beraber yemek artıklarını diş yüzeyinde oluşturduğu plakla birleşerek oluşmaktadır. Bu taşlar diş yüzeyinde belirli dönem aralıklarında temizlenmediği zaman büyüyerek Diş eti iltihaplarına sebep olmaktadır. Buda diş kayıplarına kadar gitmektedir. 6 ay da bir diş hekimine gidilerek bu taşlar kontrol edilmeli, gerek görülürse mutlaka temizlenmelidir. Diş taşları temizlendikten sonra diş yüzeyindeki çay, kahve, sigara... gibi lekeler özel temizleme pastaları yada airflow ile temizlenir. Hasta doğal rengine kavuşur.
Diştaşı yapılmış hasta eğer diş renginden memnun değilse, diş beyazlatma işlemine geçilir. Beyazlatma işlemi ev tipi ve klinik tipi ikiye ayrılır. Ev tipinde; kişiye özel, dişler üzerine silikondan beyazlatma plakları yapılır. Hastaya beyazlatma jelleri verilip evde belli sürelerde uygulaması istenir. Dişlerin rengi ve istenilen açılma rengine göre ortalama 7-10 kullandırılır. Ev tipindeki  beyazlatıcı ajanının yüzdesi daha düşük olsada kontrol hastadır e dikkatle uygulanmalıdır. Klinik tipinde; Diştaşı temizliği yapılmış hastanın dişlerinin üzerine konstrasyonu daha yüksek beyazlatma ajanları sürülür. Bu ajanlar ışıkla yada karıştırılarak aktive edilir. Özel Led cihazlarıyla tek seansta (ortalama 1 saat) diş renginde açılma sağlanır.Beyazlama miktarı hastanın yaşına, diş yapısına ve rengine göre değişmektedir. Beyazlatma sonrasında özellikle dişi boyayıcı yiyecek içeceklere(kahve, şalgam, vişe suyu,kırmızı şarap..) dikkat etmek lazımdır.Senede 1 kereden fazla yapılmaması tavsiye edilir. Koyu diş rengine sahip hastalarda klinik ve ev tipi kombine uygulanabilir.

Fissür örtücü nedir? Flour uygulaması ne zaman uygulanır?
6 Yaşından itibaren süt dişlerimizin arkasından daimi dişlerimiz çıkmaya başlar. İlk sürdükleri zamanlar mine yüzeyleri daha zayıftır ve çoğu zaman süt dişi zannedilip değişeceği düşünülür. Karışık dişlenme döneminde, ağız bakımında eksiklik olduğunda, daimi dişlerin yüzeylerindeki anatomik girintiler içinde mine çürükleri oluşmaya başlar. Kahverengi, siyah çizgiler şeklinde görüntü verir. Daha çocuk yaşlardayken bu lekeler yüzeysel olarak temizlenip, özel koruyucu dolgu malzemeleriyle kapatıldığı zaman, çürük oluşumunun önüne geçilmiş olur. Bu uygulamaya Fissür örtücü uygulaması denir.
Hem süt hemde daimi dişlerimiz sürdükten sonra, ağız ortamının asidik ortamından etkilenirler. Yemek sonrası oluşan bu asidik ortam sonrasında mine yüzeyinde çözünmeler oluşur. Mine yüzeylerinin daha kuvvetli hale gelmesi ve çürük oluşumunu önlemek için dişlere uygun konsantrasyonda Flour uygulaması yapılır. Bu uygulamalar tropikal flour, vernik yada jel şeklindedir. Her yaşta uygulanır. Diş tedavileri bittikten sonra flour uygulaması, yapılan tedavilerin ömrünü uzatır. 6 ayda bir diş hekimine gidip uygulanması tavsiye edilir

bottom of page